Előző bejegyzésünkben már taglaltuk, hogy a felhasználók sokkal szívesebben járnak olyan edzőterembe, ahol a fitness kiegészítők bőségesek és jó állapotúak. Ez egy terem megítélésben kiemelkedő jelentőséggel bír, hiszen, ha itt minőséggel találkozik a vendég, sokkal szívesebben ajánlja ismerőseinek és tér vissza edzeni oda, ahol jó élmények érték. Értékük gyorsan megtérül, ráadásul nem kifejezetten nagy befektetés a megvásárlásuk, így minden fitnessteremnek az első lépés lehet a vendégek szívéhez.

Előző bejegyzésünket ITT olvasható.

Na de milyen pluszt tudnak nyújtani ezek az eszközök?

Két tényező húzódik meg a kérdés mögött: milyen felhasználói réteg használja az adott kiegészítőt, és milyen edzéstípusok menetébe illeszthető be. Vegyük hát sorra a legfontosabb termékeket!

A legalapvetőbb kiegészítő, a matrac

Nincs is olyan fitness terem, ahol a matrac ne lenne megtalálható, minek okán kihasználhatósági szempontból igen kecsegtető lehetőség. Legyen szó bármilyen csoportos óráról vagy személyi edzésről, a talajon végezhető gyakorlatok kivitelezéséhez elengedhetetlen a használata.

Az izomépítés császárai: a súlyok

 

A kiegészítőkben rejlő pluszfaktor - 0

Egy jól megválasztott minőségi súlyzó sok éven át állhat termünk szolgálatában. Az alakformáló és különböző kardió típusú órák nagy kedvence a kézisúlyzó, mely úgy látszik sosem megy ki a divatból. Méltán ilyen népszerű az edzők és a felhasználók körében, ugyanis gyakorlatok széles skálájához nyújthat segítséget, emellett pedig szálkás izmokat varázsol.

Nem szabad megfeledkeznünk az univerzális bokasúlyról sem, amit egyszerűen csak fel kell csatolni, és már kezdetét is veheti akármilyen nehezített edzés, a futópadon történő kocogástól, a zsírégető mozgásig.

A fogantyúval ellátott gömbsúly, más néven kettlebell az orosz testépítők által érkezett hazánkba, és mára saját edzéstípussal büszkélkedhet.

A funkcionális edzések igazán sokoldalú eszköze: a PowerBag. A homokkal töltött henger alakú zsák alaposabb izomfejlesztést tesz lehetővé, hagyományos társaival szemben, hiszen a homok a zsák egyik végéből a másikba lökődik edzés közben, így nagyobb erőkifejtést követel a felhasználójától. Tökéletes lehet az erősítésre irányuló edzéseken.

Némi plusz nehezítés, avagy a gumiszalag

Rendkívül kis helyen tárolható, mégis több van benne, mint elsőre gondolnánk. Különböző erősségekben kapható, így kezdő és profi felhasználók számára is ideális választás lehet. Előbb említett előnye edzőink számára szintén nagy segítség lehet, mivelhogy ugyanazt a gyakorlatsort végrehajthatják új és haladó szinten lévő vendégek is, csupán más erősségű szalag használata szükséges.

Gyermekkorunk nagy kedvencei: labda és az ugrálókötél

Ki ne szeretne egy kicsit újra gyerek lenni? Naná, hogy mindenki, főleg, hogy közben formába is kerülhet! Az ugrókötél az egyik leghatásosabb zsírégető eszköz, és a medicin labdát sem csak dobálásra lehet használni! A kifejezetten rehabilitációs és rekreációs célra megalkotott fittlabda pedig már saját edzéstípussal is büszkélkedhet.

A kiegészítőkben rejlő pluszfaktor - 1

A párna, ami nem éppen alvásra való

Az Egyensúlyi Párna nevéből már sejteni lehet, hogy egy kifejezetten egyensúly gyakorlatokhoz gyártott termékről beszélünk. Felhasználásának azonban ez korántsem szab határt!

Alkalmas a testtartás, a mozgáskoordináció javítására, így a pilates és jóga órák kedvelt kelléke lehet, de a mélyizmok is erősödhetnek segítségével, ezért az izomfejlesztésre irányuló órákról sem hiányozhat. Csak arra vigyázzunk, hogy edzőink össze ne vesszenek rajta!

A nyújtás új formája

Nyújtani minden edzés végén szükséges, így a Hexagon Roller bármikor használható. A henger lehetővé teszi, hogy úgy lazuljanak vendégeink egy edzés végén, akár a profik: masszázzsal. Használata serkenti a vér- és a nyirokkeringést, segíti az oxigén hatékony eljutását az izmokhoz és gyorsítja a regenerációs folyamatot.

Ahány felhasználó annyi igény. Azonban a felsorolt fitness kiegészítőkből termünk igényeihez mérten válogatva egészen biztos találunk olyan eszközöket, melyek hatékony és változatos mozgást biztosítva, trénereink és vendégeink elismerését is kivívják.

Palettánk igazán széles, még több fitness kiegészítő ITT található.