Milyen szerep juthat a fitness kiegészítőknek és miért fontos, hogy termünk bővelkedjen bennük? Sokkal több ok áll a héttrében, mint elsőre gondolnánk!

Mindenki használja és mindenhez használja

Az első, és megrendíthetetlen érvünk nem más, mint a hihetetlenül széles felhasználói bázis, ugyanis kortól, nemtől és edzettségi szinttől függetlenül bárki igénybe veheti őket. Tökéletes alappélda a fitness matrac, melyet ugyanúgy használnak az idősebb korosztály tagjai a senior jógán, mint a gyerek aerobic aprócska résztvevői, vagy éppen a tökéletes alakért harcoló hölgyek az alakformáló órán.

Bár kiváló példa lehet a gumikötél is, mivel a férfi vendégek erősítésre fókuszáló edzésen, még a női felhasználók egy zsírégető óra keretein belül hasznosíthatják.

Ezzel pedig el is érkeztünk egy másik lényeges ponthoz. Tapasztalataink alapján, rendkívül sokféle mozgástípushoz használhatóak fel ezek az eszközök, így megannyi csoportos óra, illetve edzésprogram menetébe beépíthetőek, legyen szó egy fogyást megcélzó aerob mozgásról, vagy éppen egy tömegnövelésre irányuló személyi edzésről.

A termékek sokaságáért edzőink is hálásak lesznek, hiszen új gyakorlatsorokat állíthatnak össze, valamint variábilis órákat tudnak tartani. A monotonitás megtörése, pedig egészen biztos a vendégeink tetszését is elnyeri, mivelhogy a változatos tendenciákkal párhuzamban a mozgás általi öröm is fokozódhat.

Fitness kiegészítők: sokkal fontosabbak, mint gondolnánk! - 0

Arról sem feledkezzünk meg, hogy ezek az eszközök termünk igényességéről árulkodnak, így kiemelt szerepet játszanak a megítélésünkben.
Egy 2017 nyarán végzett felmérés azt mutatja, hogy a megkérdezett edzőterembe járó vendégek és csoportos órán résztvevők, több mint ⅔-a, pontosabban 71% -a képviseli azt az álláspontot, miszerint szívesebben járnak egy olyan terembe, ahol a mozgáshoz használt kiegészítők jó állapotúak és folyamatosan cserélve vannak. Emellett a health.com 2017 fitness trendjeiről írt publikáció is csupa olyan mozgásformát nevez meg, melyhez elengedhetetlenek a kiegészítők.

Folyamatosan érdemes új eszközökkel bővülni

Ennek fényében, kiemelkedően fontos, hogy meglévő eszközeinket rendszeresen tisztítsuk és karbantartsuk, illetve elhasználódásuk után gondoskodjunk az utánpótlásukról, hisz itt is van egyfajta “szavatossági idő”. Gondoljunk csak bele, hogy egy régebbi matracban mennyi baktérium telepedhet meg, mely az edzeni vágyók számára sem éppen vonzó lehetőség az izzasztó hasizom gyakorlatok produkálására. Arról nem is beszélve, hogy egyes eszközök, mint egy elhasználódott gumiszalag, komoly sérülésekhez vezethetnek, mondjuk egy hirtelen szakadás következtében.

Az egyik legjelentősebb, női, online divatmagazin, a dívány.hu  közzétett cikke is feszegeti a fitness eszközök kulcsfontosságát.

Külön kiemelném, hogy ebben a teremben végre nem a szokásos vékony, szakadt, mocskos, lehasznált jógaszőnyegek vannak, mint a legtöbb helyen (még sok L-es kártyával igénybe vehető terem is megengedi magának, hogy koszos szőnyeget adjon) hanem szép, tiszta, újnak kinéző szőnyegek, amiket az embernek törülköző nélkül is van gusztusa használni. Ez hatalmas pluszpont!

Végezetül, pedig elmondhatjuk, hogy a fent említett számos előny mellett, még van egy jelentős indok, ami a termékek mellett teszi a voksát. Ez nem más, mint a terem tulajdonosok számára szinte legfontosabb szempont, a költséghatékonyság.

Matracokba, súlyzókba, vagy éppen gumikötelekbe fektetni, relatíve kis befektetés, azonban, -minek okán a vendégek szívesen edzenek jó állapotú eszközökkel, főleg ha ezekhez némi újdonság faktor is társul- a megtérülési ráta garantáltan a pozitív oldal felé billen.