Blogposztunk I. részében az otthoni használatra is alkalmas fitness gépeket és kiegészítőket vettük sorra, a kardió mozgást helyezve a középpontba. Ma az izomépítés kerül górcső alá, több éves szakmai tapasztalatainkra alapozva, valamint hozzáértő munkatársaink segítségével bemutatunk néhány megoldást, ha nem szeretnénk elhagyni a házat az edzéshez.

Ha az izomépítés a cél

A tömegnövelés, illetve izomfejlesztés szolgálatában az erőgépek állnak, melyeket izomcsoportokra való hatásuk alapján különböztetünk meg, így a vásárlásunkat arra kell alapoznunk, hogy testünk mely területét kívánjuk az adott géppel fejleszteni.

A has sokak számára képez problémás területet. A feszes hasizmok elérésében a LifeFitness Circuit Hasprés padja kiváló segítség lehet. A gondos biomechanikai és mérnöki tervezésnek köszönhetően biztosítja a szabad, természetes mozgás érzetét, a rugalmas ellenállás okán pedig megvalósítható a fokozatonkénti terhelés növelés. Az ellenállás nyomógombokkal változtatható, így biztosítva a felhasználóbarát használatot. További előnye, hogy csupán 34 kg, ezáltal rendkívül mobilis.

A tónusos hát nemcsak fittségünk, hanem egészségünk szempontjából is sarkalatos pontja a testépítésnek. Az masszív kivitelezésű Impact hátlehúzó, a hát felső részének megmunkálásában válhat a társunkká, szabadalmaztatott Lock N Load® rendszerrel ellátott lapsúly választó rendszerének hála pedig nemcsak effektív, de felettébb biztonságos mozgást biztosít számunkra. Ha a mindennapokban szeretnénk javítani az állóképességünkön, a HoistCF Back Hyper lehet a tökéletes választás, minek okán a tartó- és törzsizmok erősítésére alkották meg.

Komplex megoldásként szolgálhat a Panetta Fitevo Chin and Dip húzódzkodó és tolódzkodó állvány, hisz segítségével a bicepsz és a tricepsz, a vállak és az alsóhas egyszerre formálható. Emellett, a gép felfelé való terjeszkedésének köszönhetően, kevés helyet foglal, ráadásul egyedi szerkezetéből adódóan rendkívül stabil is egyben.

A karok formálására alkalmas bicepsz és tricepsz gépek kifejezetten edzőtermi használatra készültek, valamint elég nehezek a lapsúlyoknak köszönhetően, így nem túl mobilisak. Otthoni edzés esetén ezek helyettesítésére kiválóan alkalmas a Tiguar Kettlebell, mely strapabíró anyagból készült az időtállóság jegyében, sőt a kényelmes és biztonságos használat érdekében ergonomikus fogantyúval és gumitalpazattal is felszerelt.

Specifikusan a mell izmainak fejlesztésére tervezték a Life Fitnes Pro1 Mellnyomó  gépét, mely az ilyen típusú gépek egy kompaktabb változata, ezáltal remek alternatíva lehet, ha otthonunkba keresünk mellizom fejlesztő fitness eszközt. Nagyméretű fogantyúi kényelmessé teszik az ideális erőkifejtést, továbbá a 7 pozíciós ülés beállítás minden testmagassághoz hozzáigazítható.

A láb összetett izomcsoport, melynek megdolgoztatására számos gépet találhatunk az edzőtermekben, éppen ezért ebben az esetben is olyan gépet kell vásárolnunk otthonunkba, mely többrétű megoldást kínál. A lábunkban található a legnagyobb összefüggő izmunk, avagy a combizom egészének fejlesztésére a könnyedén beállítható, kényelmes üléssel felszerelt Panetta FitEvo Combközelítő és Távolító gépe nagyszerű választás lehet. Az univerzális megoldások kedvelői a felhasználóbarát és időtálló felépítéssel bíró Nautilus Plate Loaded Far és combfejlesztőben találhatják meg álmaik fitness gépét, mellyel a far és a lábizmok egyszerre fejleszthetőek. A fenék formálásában a fentebb említett Tiguar Kettlebell is segítségre hívható, néhány guggolás kíséretében.

Professzionális edzés otthon

Bármi is legyen a kitűzött cél, a Mánia Fitness magas minőségű, nemzetközi színvonalú fitness gépei biztosítják, hogy professzionális körülmények között mozoghasson és mindehhez, még a lakást se kelljen elhagynia! Ha otthonába vásárolna fitness gépeket, keressen minket bizalommal!