Mai blogposztunkban több éves szakmai tapasztalatainkra alapozva, valamint hozzáértő munkatársaink segítségével bemutatunk néhány otthoni használatra is alkalmas fitness gépet és kiegészítőt. Ha nem szeretne kimozdulni, vagy kényelmesebb az otthoni edzés, segítünk.

Szempontok, melyeket vétek nem figyelembe venni

Az edzés hatékonysága számunkra tökéletes, igényeinket maximálisan kiszolgáló és pénztárcánk kapacitásának megfelelő kondigép/ kondigépek kiválasztásán áll vagy bukik. Így vásárláskor több szempontot is mérlegelnünk kell.

Mindenekelőtt a célt kell tisztáznunk magunkkal, mely összetettebb kérdéskör mint elsőre gondolnánk, hiszen fogalmával szorosan összefügg például az intenzitás, vagy a helyigény kérdése is. Nem mindegy ugyanis, hogy az általános közérzetünk és alakunk megőrzése érdekében, vagy konditerem melletti kiegészítő edzésre használnánk az otthoni gépeket. Esetleg legszívesebben berendeznénk egy komplett edzőtermet a lakásunkban, hogy otthonunk egyik végéből a másikba átsétálva egy komoly, teljes körű testépítésre alkalmas gépparkkal találjuk szemben magunkat.

Fontos azonban megmaradni a realitások talaján, hiszen az esetek döntő többségében egy ház edzésre szánt részének nagysága közel sem üti meg az edzőtermek alapterületét, így teljesen nyilvánvaló, hogy kedvenc edzőtermünk fitness gépeit nem tudjuk egytől-egyig átvarázsolni a lakásunkba.

Ebből kifolyólag, az otthoni edzés kivitelezésének egyik fő támpontja, a helytakarékosság és a maximális kihasználhatóság alapelvén nyugszik.

A cél szentesíti az eszközt

A mondás a megfelelő fitness gépek megválasztásánál sincsen másképp, melyeket aszerint, hogy fogyás vagy éppen izomépítés a cél, két egyértelmű csoportra bonthatjuk. Mai posztunkban a kardió mozgással foglalkozunk, majd jövő héten az izomépítés kerül a középpontba.

Ha szeretnénk néhány kilogrammtól megszabadulni

Ha a súlyvesztés az otthon végzett edzések célja, a kardió típusú gépek között kell nézelődnünk. Egy jól megválasztott gép, akár a nappali egy kis elkülönített zugában már rengeteget segíthet az eredmény mihamarabbi elérésében.

Az aerob típusú edzés legősibb fajtája, a milliós rajongótáborral rendelkező futás. A StairMaster márka több, mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik a fitness iparban, ily módon a Club Track Futópadot úgy alkották meg, hogy az maximális mértékben a felhasználók igényeire legyen szabva.

A kényelmet nagy teherbírás, ízületkímélő futási felület és könnyedén szabályozható LCD kijelző biztosítja. A beépített programok száma 12, mely nemcsak a futást, de a gyaloglást és joggolást is lehetővé teszi, emellett a gép beépített markolatérzékelős pulzusmérővel is rendelkezik.

Fitness Gépek otthoni használatra – avagy edzés a saját lakásunkban, mesterfokon – I. rész - 0

Kényelmes tekerések, vagy éppen intenzív edzés, mindez, pedig a lakás közepén egy film közben. A Star Trac 8-Ub Ülő kerékpár stabil kapaszkodókkal, csúszásmentes lábrögzítési felülettel és kényelmes nyereggel van ellátva, valamint kis súlyából adódóan egyszerűen mozgatható, így teljes mértékben optimális egy otthoni kardió edzés kivitelezésére.

A comb és fenék környéki zsírégetés mestere az Impulse PST300 Taposógép, mely nagy teherbírású és kényelmes taposófelülettel, egyszerűen kezelhető LCD kijelzővel és beépített pulzusmérővel biztosítja az élvezetes mozgást.

Az egész test átmozgatására alkalmas, dinamikus aerob edzéseket biztosító Star Trac 8TC Eliptikus Tréner megalkotásában kiemelkedő szerepet játszott a természetes mozgás leképzése, illetve a biztonságos le- és fellépés kialakítása, amit egy nyílt lépcső formájában sikerült megoldani a tervezőknek. A kényelmet a Soft Trac pedálok szolgálják, a teljesítményt pedig az LCD kijelzőbe épített szívritmus figyelő is méri.

Fitness Gépek otthoni használatra – avagy edzés a saját lakásunkban, mesterfokon – I. rész - 1

A zsírégető típusú edzésekbe néhány talajgyakorlat is belefoglaltatik, melyek kivitelezésére az alaktartó, antibakteriális anyagból készült Tiguar Comfort Matracot ajánljuk. Egy kis extra súly gyanánt pedig a kopásálló, ergonomikus kialakítással készülő Tiguar Vinyl Dumbbells kézisúlyzót vethetjük be, mely több méretben is elérhető.

Professzionális edzés otthon

Bármi is legyen a kitűzött cél, a Mánia Fitness magas minőségű, nemzetközi színvonalú fitness gépei biztosítják, hogy professzionális körülmények között mozoghasson és mindehhez még a lakást se kelljen elhagynia! Ha otthonába vásárolna fitness gépeket, keressen minket bizalommal!

Jövő heti bejegyzésünkben az izomépítéssel foglalkozunk, szintén az otthoni edzést helyezve a középpontba.