A súlyzókkal történő erősítő jellegű mozgás hosszú évtizedes múltra tekint vissza, amit a manapság is virágkorukat élő testépítő versenyeknél mi sem bizonyíthatna jobban. Éppen ezért, előző blogbejegyzésünkben a súlyzós tréningekben rejlő potenciált és annak előnyeit vizsgáltuk, méghozzá rendhagyó módon, célzatosan a női vendégkör edzési szokásait szem előtt tartva.

Ma a cikk folytatásaként, olyan erőgépeket mutatunk, melyekkel költséghatékonyan, illetve minden felhasználói igénynek eleget téve kamatoztathatjuk fitness termünk gépparkját.

A súlyzós edzés alfája és omegája

A címet egyértelműen megérdemelhetné a fekvenyomópad, hiszen a kezdetek óta képezi az erősítő edzések alapját. Tapasztalataink szerint, egyszerűsége és hatékonysága az, amiatt a kezdő vendégek is bátran emellett a gép mellett teszik le a voksukat.

Hoist 3-way Olympic Fekvenyomópad az időtállóság jegyében könnyű, tartós keretből készült, míg 3 féle szögben állítható háttámlája (15°,30°,5°) és 6 lineáris beállítási fokban való szabályozhatósága, a maximális felhasználói élményt hívatott garantálni. Fitness terem üzemeltetőként lényeges szempont a helytakarékosság kérdése, melyben ez az eszköz abszolút élen jár, mivel egyáltalán nem foglal sok helyet, emellett pedig viszonylag kis befektetés révén, percek alatt megtérül az ára.

A formás idomok záloga

A súlyzós erőgépek, avagy a géppark alapjai - 0

Hölgy vendégeink tökéletes társra lelhetnek a feszes izomzat elérésében a Life Fitness Signature Olimpiai Guggoló keret formájában. Az ovális váz és a kontúros párnák adta egyedi megjelenés mellett, a gondos biomechanikai tanulmányokon alapuló formatervezésnek köszönhetően biztosított a természetes és ízületkímélő mozgás. Az uratén rúdtartók megvédik a vázat a fémhez való ütközésekkor is, ezáltal rendkívüli teherbíró képesség és hosszú élettartam jellemzi a keretet, mely gépparkunk kihasználhatóságát tekintve igen fontos elem.

Az edzésforma sztárjai

Mindezek a csúcsminőségű eszközök azonban mit sem érnek a súlyzós edzés főszereplői, avagy a tárcsák és súlyzók nélkül. Ha választásra kerül a sor remek alternatíva lehet a Power GYM kompakt szettje, mely 10 db színkódolt tárcsát, 2 db rögzítő gyűrűt és egy rudat tartalmaz. A 16,5 kilogramm összértékű súlypárok hexagonális formája megakadályozza az elgurulást, ergonomikus kialakításuk pedig megkönnyíti azok cseréjét, ennek következtében használatuk kifejezetten biztonságos.

Trénereink csoportos óráinak kedvenceivé válhatnak, a változatos gyakorlatok kivitelezésére alkalmas Vinyl Dumbbellls Kézisúlyzók. A kiegészítők a modern design jegyében születtek meg, biztosítva az ergonomikus kialakítással készült markolatot, mely kifogástalan kényelmet és stabil fogást eredményez. A súlyok 0,5, 1, 1,5, 2, és 3 kilogrammos, színekkel jól láthatóan jelölt változatban érhetőek el.

Mindkét említett termék extrém strapabíró anyagból készült, amelynek hála, az ütésnek, szennyeződéséknek és kopásnak is ellenállnak.

A praktikumot és átláthatóságot szem előtt tartva

Érdemes beruháznunk néhány magasfokú teherbírással rendelkező tároló egységre. A Life Fitness Signature Rúdtartó állványa mintegy 10 rúd tárolására alkalmas, acél és speciális uretán borításának okán karcolásmentes felülettel és masszív felépítéssel bír. A Tiguar Brave Powergym Rack előnyös kialakítása által körülbelül 50 pár tárcsának adhat helyet, mindemellett elképesztően stabil és könnyen tisztítható. Kézisúlyzóink “otthona” ugyanakkor az Impulse Strength Dumbell rack állványa lehet. A 3 soros, 12 pár kézisúlyzó elhelyezésére alkalmas egység kiváló ár érték aránnyal bír. Tulajdonosként arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy fitness egységünk rendezettsége sokat segíthet az esztétikus összkép megformálásában, és vendégeink pozitív megítélésének megerősítésében.

Ami minden teremben elkél

Minőségi, 91 kg össztömegű lapsúlykészlet, masszív csigarendszer, 4000 Ib szakítószilárdságú kötélzet. Minden tényező az Impulse Strength Abdominal hasprés tartósságát és időtállóságát vetíti előre, melyről az általunk biztosított, kimagasló garancia is árulkodik. Az eszközt a lapos, tónusos has táji izomzat elérése érdekében, felhasználóbarát kialakításegyszerűen kezelhető beállítási platform, valamint szennyeződésálló, kényelmes párnázat jellemzi.

Továbbá az egyedi grafikával ellátott, digitális irányítású kijelző miatt minimális karbantartási igénnyel bír. Levonva a következtetést, semmi kétség, hogy az Abdominal kihagyhatatlan elem, ha gépparkunk hasgépeinek bővítéséről esik szó.

Az izomépítés aduászai

A súlyzós erőgépek, avagy a géppark alapjai - 1

Neves amerikai és európai tervezők munkájaként született meg, a funkcionalitást, stílust, és univerzalitást egyszerre magában hordozó 3 Stack Multi-Station , melyben az Impulse Fitness® több mint 35 éves szakmai tapasztalata gyökerezik.

A gép egyedisége 3 az 1-ben jellegében rejlik, mivel egyedi felépítése lehetővé teszi, hogy három felhasználó használja szimultán módon. A komplex állomás egy lenti és egy fenti csigával, súlyzós lábemelő paddal, és szintén súlyzós mellizom erősítővel rendelkezik, melyek segítségével a felhasználók több izomcsoportot is képesek átmozgatni egy gépen. Fitness létesítmény vezetőjeként érdemes átgondolni az ebben a gépben rejlő előnyöket, mint például a nagyobb felhasználhatósági faktor vagy az összetett szerkezet.

Ha többfunkciós eszközökbe való invesztálást fontolgatjuk, a Panatta XP Lux szériájának 4 station Multi Gym több oldalú torony is megfelelő választás lehet, ugyanis 4 különböző gyakorlatsor is kivitelezhető az eszköz segítségével.

Teljes termékkínálatunkat ITT találja.

Bármilyen kérdése is merül fel, keressen minket bizalommal!