Korábbi bejegyzésünkben, már kiemeltük, hogy az erőnléti edzések mellett, milyen fontos szerepe van az aerob mozgásnak, illetve, hogy a kardió gépparkunk fejlesztése korántsem elhanyagolható. Az előzőleg említett futópad helyett, ma az aerob mozgás egy izgalmasabb alternatíváját mutatjuk meg, ami a 80-as évek Amerikájából indulva, az elmúlt évtizedekben hatalmas népszerűséget vívott ki magának a felhasználók körében.

Ez a lépcsőzőgép, mely a maga egyszerűségével, és hatékonyságával vendégeink széles körének nyújthat megoldást. Kiváló lehet azok számára, akik egy kis változatosságra vágynak, vagy egész egyszerűen nem kedvelik a futást. Emellett természetesen remek lehetőség egy súlyzós edzés kiegészítésére, továbbá rehabilitációs célokra is,  hiszen a közvetlen becsapódás elmaradása miatt, kevésbé terheli meg az ízületeket.

A kezdő felhasználók kifejezetten kedvelhetik, mivel használata különösebb tudást nem igényel, ám annál effektívebb az eredmények elérésében. A pulzus megnövekedésével párhuzamosan beindul a zsírégetés, így fél óra lépcsőzéssel, testsúlytól függően, 350-500 kalória égethető el.

A lépcsőző, az élsportoló és hivatásos testépítő vendégeink edzésprogramjából sem hiányozhat, ugyanis az állóképesség és a mozgáskordináció fejlesztésében verhetetlen. Ráadásul, a beépített edzésprogramok és a pulzusmérő professzionális szintre emelhetik az izzasztó perceket.

A mai, igazi lépcsőfokokat imitáló, továbbfejlesztett lépcsőzők még effektívebbek az alakformálásban. A sokak által kritikusnak tartott far-, és combizmok kiválóan fejleszthetőek, és tónusosabbá tehetők rendszeres taposással.

A tényeket figyelembe véve, új generációs lépcsőzőgépet vásárolni fitness termünkbe, igazán megtérülő befektetés lehet, hiszen nemcsak széleskörű felhasználói bázissal rendelkeznek, hanem sokféle edzésprogramba is beilleszthetőek. Ezenfelül, energikus, intenzív aerob mozgás révén, hosszabban lekötheti vendégeink figyelmét, mint egy erőgépen végzett gyakorlatsor.

Legközelebbi blogbejegyzésünkre, még egy kardio típusú alternatívát tartogatunk, amivel még szélesebbé tehetjük fitness termünk kínálatát.