Az egyik legalapvetőbb, és legnépszerűbb aerob mozgásforma, a kerékpározás. Ciklikus mozgás révén, javítja a vér oxigén felvevő képességét, és kiválóan edzi a szív- és érrendszert. Rendszeres végzése javítja a terhelhetőséget  és a szervezet fizikai teljesítőképességét, nem utolsósorban, pedig remekül fogyaszt.

A szabadban is végezhető mozgásfajta az időjárás viszontagságainak van alávetve, így a most következő őszi-téli időszakban sok felhasználó a termekbe fog betömörülni, amire nem árt felkészülnünk gépparkunk bővítésével.

Elhamarkodott feltételezés lenne azt hinnünk, hogy a kerékpározás túl egyszerű ahhoz, hogy változatos legyen. Az igazság ennek pontosan az ellenkezője.  Ebben a mozgásban tág felhasználói réteg lelheti meg a számára megfelelő edzésformát. A paletta a laza, levezető tekeréstől, az inervallum edzéseken át, a spinning óra izzasztó hegymenetéig húzódik.

A csoportos órák sorában előkelő helyet foglal el a spinning, ami az utóbbi évtizedekben hatalmas rajongói tábort szerzett magának. Korántsem véletlen, hiszen a lendületes edzéseken nemcsak a formába kerülés, de a jó hangulat is garantált.

A széleskörű felhasználási formák mellett, egyértelműen a biciklizés mellett szól a könnyű telepíthetőség, és alkalmazhatóság, valamint a terhelés intenzitásának egyszerű szabályozhatósága. Az felhasználóbarát kezelhetőség még azokat a vendégeket is a bűvkörébe vonhatja, akik igencsak kezdők ezen a területen.

Nem mindegy azonban, hogy milyen típusú biciklit vásárolunk, hiszen ezeknek a kardió gépeknek is vannak alkategóriái, így érdemes megfontolnunk a felhasználási célokat, mielőtt befektetésre szánjuk el magunkat.

Elsőként  meg kell említenünk az otthoni használatra szánt szobakerékpárok edzőtermi megfelelőit, az ülő, illetve háttámlás verzióban is elérhető teremkerékpárokat, amik tökéletesek egy lazább tekeréshez.

A komplexebb edzések szolgálatában az elliptikus terembiciklik állnak, melyek tapasztalataink alapján a felhasználók nagy kedvencei. A csoportos órák főszereplői pedig a professzionális edzésre kifejlesztett masszív spinner kerékpárok.

A Mánia Fitness kínálatában mindegyik kategória tagjai megtalálhatóak, annak érdekében, hogy ügyfeleink számára biztosítani tudjuk, az igényeiknek megfelelő, kiváló minőségű termékeket.