A biciklizés felfelé ívelő népszerűsége tagadhatatlan. Amellett, hogy praktikus közlekedési eszköz, milliók hódolnak a bringás sportoknak. Gondoljunk a világ legnagyobb biciklis versenyére, a francia tájakon átszáguldó Tour de France konvojra, vagy éppen arra, hogy az olimpián is több versenyszámban feltűnnek a kétkerekűek. A bringa imádat mára egy olyan edzésformát is életre hívott, melyre fitness terem tulajdonosként érdemes figyelmet fordítanunk. Az őrület nem más, mint a Spinning.

Teremtéstől a világhírig

A Spinninget a híres kerékpár versenyző és maratonista Jonathan Goldberg hívta életre, aki saját teremkerékpárt alkotott Johnny G. néven. Eleinte csak a saját garázsában tartott edzéseket barátainak, a 2000-es évekre viszont a módszerére épülő edzésforma hatalmas rajongótábort vonzott. A Spinning alapvetően egy állóképesség növelést megcélzó, teremkerékpáros tréning, mely a szabadtéri biciklizést imitálja. Később kialakult típusa a Spinracing, melyet kifejezetten a zene ütemére végzett mozgás jellemez. A tréning során az alsótesten kívül a felsőtest is dolgozik, tehát az edzés színesítve van karhajlításokkal és egyéb mozdulatokkal.

Miért érdemes befektetni spinnerekbe?

A bevezetésben már említettük, hogy milyen töretlen is a kerékpározás népszerűsége, így egészen biztosan széles felhasználói réteget tudunk megcélozni. Aki egyszer megtanult biciklizni, sosem felejti el – tartja a mondás. Valóban, kortól, nemtől függetlenül rengetegen űzik ezt a sportot, hiszen a kezdők kihívást, míg a profik a versenyre való felkészülés alternatíváját láthatják benne, emellett pedig rekreációs célokra is alkalmazzák. Ráadásul a szabadtéri biciklizés szerelmeseit is becsábíthatjuk termünkbe, hiszen az időjárás okozta viszontagságok miatt, az év ezen időszakában beltérbe kényszerülnek.

Amire ügyelni kell

Tekerés egykeréken – avagy mi fán terem a Spinning? - 0