Első tavaszi blogbejegyzésünkben egy olyan gépre szeretnénk felhívni a terem tulajdonosok figyelmét, melyről gyakorta elfeledkezünk, azonban kedvező specifikációi miatt éppen ideje, hogy nagyobb hangsúlyt kapjon. Ez pedig nem más, mint a lépcsőzőgép!

Miért a lépcsőzőgép?

A gép a lépcsőzés elve alapján működik, vagyis hidraulikus szerkezete lépcsőn járást szimulál, melyhez a szükséges erőkifejtést helyben történő mozgással lehet megvalósítani. Ezen tényező okán, kifejezetten kis helyet foglal, ráadásul felfelé terjeszkedik, ezzel sértetlenül hagyva a létesítmény hasznos alapterületét. Emellett fontos előnye, hogy könnyen elöregedő csigák és lapsúlyok hiányában, nem igényel különösebb karbantartást, természetesen az általános, ajánlottan előírt szervizelésen túl. Erről bővebben ITT olvashatsz.

Miért lehet népszerű a felhasználók körében?

A válasz a gép komplex jellegében rejlik: koncentráltan edzi a test alsó táját, miközben a fogyásban is segít. A lépcsőzőgép a kardiótréning eszköze, így ideális edzést biztosít a test fizikai kondíciójának javításához, illetve elősegíti a fokozott zsírégetést és az ezzel járó súlyvesztést, továbbá az alsó test edzésére is kiváltképp alkalmas, hiszen a láb és a fenék izomcsoportjainak megmozgatásával, több nagy izomcsoportot dolgoztat meg egyszerre. Tehát, a fogyni és formálódni vágyók is egyaránt használhatják a gépet.

Előbb említett tényezők megvizsgálásával láthatjuk, hogy a lépcsőzőgép nemcsak helytakarékos, mely által praktikus, de költséghatékony is, hiszen különösebb karbantartást nem igényel, valamint népszerűsége miatt, ára korán megtérül.

Milyen lépcsőzőgépet válasszunk?

A StairMaster több, mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik a fitness gépek gyártásában, és mindig is úttörőnek számított a lépcsőzőgépek terén.

Modern klasszikus

A márka Freeclimber lépcsőzőgépe  igazi, konditermi felhasználásra gyártott klasszikusnak számít, mely az innováció útján továbbfejlesztve, a gondos tervezésnek és kivitelezésnek köszönhetően a legmagasabb minőségi követelményeknek is megfelel, így tökéletes választás lehet gépparkunk bővítésére. Független pedálokkal felszerelt szerkezetének hála, akadálymentes, szeparált mozgást biztosít, könnyen olvasható LCD kijelzője és 10 beépített programja kitűnő bármilyen intenzitású edzés kivitelezéséhez.

Innováció a köbön

A lépcsőzőgép működési elve rendkívül egyszerű, hiszen a lépcsőzést képezi le. Egészen eddig azonban nem volt olyan fitness gép, mely ilyen pontosan másolta volna a természetes lépcsőzés mozgássorát, mint a Stairmaster Gauntlet. Hogy miért? Ez a gép, két szeparált pedál helyett, egyenesen lépcsőket gördít a felhasználó elé, akárcsak a bevásárlóközpontok mozgólépcsői.

Így tulajdonképpen a vendégeink tényleg lépcsőn gyalogolhatnak, vagy éppen rohanhatnak fel, különböző terhelési fokozatokban, de a kötetlen lábmunka a guggolást, oldalazást, vagy épp a keresztezést is lehetővé teszi, 10 beépített program kíséretében. A legújabb trendekre és igényekre szabott Gauntlet roppant erős vázszerkezetre épült. Rozsdamentes, polipropilén lépcsőfokai mélyebbek és szélesebbek, mint eddig bármikor, a hajtáslánc kiforrott technológiája, pedig a legkényelmesebb mozgás érzetét biztosítja.

Nőknek tervezve

Gondosan megtervezett acél vázszerkezet, szabadalmaztatott technológia, ergonomikus kialakítás, profi kivitelezés, mindez, pedig kiváló minőségben. Ez jellemzi a Star Trac 8-TC TREADCLIMBER gépét, melynek különlegessége, hogy külön mozgó lépegető felülete által, ötvözi a futópadok, az elliptikus gépek és lépcsőzők tulajdonságait. Ezen tulajdonsága okán, az eszközön való gyaloglás közben a lábfejet hátra feszítve tartja, így a combhajító és farizom izoláltan veszt részt a munkában. A Treadclimber előnyei kimondottan vonzóak lehetnek a női vendégeink számára, hiszen ezzel az egyfajta sétálógéppel, formás, kerek idomok születhetnek. Továbbá, a gépen végzett edzés által elégetett kalóriákat sikerült maximalizálni, mely akár kétszerese is lehet a hagyományos kardió gépeken végzett tréning során elégetett kalóriáknak. Emellett 9 beépíthető program, 5 ellenállási fokozat, könnyen kezelhető érintőgombos kezelőfelület és LED kijelző, valamint hűtőventilátor teszi felhasználóbaráttá ezt az intuitív eszközt.

A fitness gépek, így a lépcsőzőgépek biztonságos használatára is edzőinknek szükséges felhívni a kezdő felhasználók figyelmét, hiszen ők lépnek vendégeinkkel napi szinten kapcsolatba. A lépcsőzőgépek esetén különösen ügyelni kell a mozgástartomány (pálya) kihasználására, a le- és felengedés esetén is (ez értelemszerűen a két pedálos gépekre vonatkozik), az egyenes tartás megőrzésére, illetve az oldalak azonos mértékű terhelésére. A lenyomás esetén az egész talpfelület használata a helyes, míg felengedésnél a sarok megemelkedhet, ezzel biztosítva a ízületeket kímélését.

Teljes termékkínálatunkat ITT találja.

Kérdése esetén keressen minket bizalommal!

A Mánia Fitness csapata